Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

fredag 6 mars 2009

TEAK-FREAK


En del loppisinköp går att motivera praktiskt. De fyller ett behov eller en funktion. En del grejor faller jag bara pladask för...., väl medveten om att det är TOTALT onödigt och opraktiskt. Ett exempel är det här stället med fruktknivar i teak. I mina ögon helt underbart.... Men vem katten använder såna nu för tiden?? För en tjuga kan jag emellrtid stå ut med att bara ha det i vitrinskåpet som ögonfröjd....

För ett par år sedan fick jag tag på dessa lampetter med fin väggplatta av teak på Tradera. Glaskuporna lyckades tack vare mycket omsorgsfull emballering anlända hem till mig i helt oskadat skick. Jag tycker jättemycket om dem och de är dessutom praktiska...

Jag avslutar mitt teak-tema med dessa fina porslinsburkar med teak-lock. Vet inte var de kommer ifrån eller vad burken utan fat ska användas till. Någon kanske har koll? De pryder också sin plats i vitrinskåpet. Kanske inte genompraktiska men fina!

2 kommentarer:

  1. Man borde antagligen börja ha fruktstund hemma då och då, för att motivera köpet av fruktknivar. Jag känner ett sug efter att äga ett set. Och så har vi ju den glömda druvtången - som man knipsade av druvklasarna med. Prydligt, i sanning.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ser ut som om dina gröna keramikburkar kommer från Töreboda keramik... numera nerlagt men googla på det så får du se likheten med dina burkar.

    Lotta

    SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du tittat in till mig. Lämna gärna ett litet spår efter dig -det är alltid lika trevligt!