Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

onsdag 29 april 2009

Syskrinet Trådi


Jag är lite svag för lådor och skrin.... Gärna med innehåll..... Har flera stycken av olika slag...
Det här fina, gula syskrinet blev mitt med knappar och allt för endast en tjuga. Tycker det är så häftigt att tänka sig att någon suttit och sprättat bort alla knappar innan plagget slängdes, eller blev till mattrasor, eller syddes om, eller nåt.... Folk var bättre på att återvinna förr.... Vad tror ni om skrinet? Kan det vara 60-tal månntro?

5 kommentarer:

 1. Det var ett fynd som skulle ha passat mig perfekt...:) måste bara berömma din kökstapet också... jättefin.... o att ha hyllor så är så snyggt..... Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Åh, knappar. Nu pratar vi hårdvaluta i min intressevärld! =)! Är en stor knappfantast. Missa nu inte nöjet att sortera upp dem efter variant och lägg alla pärlemorknapparna för sig. Är det svårt att skilja ur pärlemor från plast, så kolla baksidan, liksom att de känns "kalla", en del har dock råare yta än andra och är lätta att sortera ut. Har jag ett litet antal av varje sort så är små zippåsar ett bra system att sortera i.

  Förvaringslådan är hur charmig som helst. Hoppas du får svar på tidsperiod, tycker att präglingen vittnar om femtio-sextiotal, så sextiotal är kanske helt på pricken? Inväntar plastspecialist, någon måste ju veta mer om din ask! Jag tyckte dock att knapparna är ett kap!
  Fast det är sagt ur perspektivet av att jag lider av knappmani! =)! (skall visa mina knappar någon dag, har massor).

  SvaraRadera
 3. Hej på dig jag googlade på retrotokig och kom in på dessa gamla inlägg : ))). Jätteroligt att titta.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Trevligt skrin!
  "En Heli-Produkt" står det på kartongen till min julgransstjärna från 60-talet. Dock inte hittat några andra grejer märkta "Heli" Vet du något om detta företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ingenting tyvärr. Vore kul att se din julgransstjärna!:)

   Radera

Hej! Vad roligt att du tittat in till mig. Lämna gärna ett litet spår efter dig -det är alltid lika trevligt!