Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

måndag 30 november 2009

Adventsloppis och lite presenter

Advent är underbart! Men även om jag så sakteliga börjar få en känsla av advent i mina fönster så dröjer adventskänslan utomhus...... Jag och Loppisväninnan var ute på en loppisraid i lördags. Två ställen i Vänersborg, tre i Uddevalla och ett i Frändefors hanns med....
Har aldrig stött på en kitschig John Blund förut men den här filuren lyckades vara det. GIVETVIS fick han följa med hem....
"Vad är det för en guldig gubbe?" undrade mina små.... Ur led är tiden.....
Min gammel-katt förärades ett alldeles eget retro-täcke..... Det godkändes som synes....
Denna lilla gräddsnipa kunde jag inte motstå..... En femma gick den lös på!
Denna lilla spargris blev också min. Den fann sig genast väl tillrätta hos mig....
Det blev även en del nytt porslin.
UE och Arthur Percys röda vinranka. Tre tefat för en tia styck.... Fint nu till jul.....
Hittade även tre stycken tallrikar. Rörstrands Pion, en tia styck! MYCKET läcker dekor tycker jag....
Till på köpet fick jag lite adventspresenter av Loppisväninnan (som ju har JÄRNKOLL på vad jag gillar!)
Tre stycken Rörstrands Gourmet mattallrikar. Ser ni vad lika Pion de är?
Jag fick även fyra stycken djupa engelska tallrikar med en urläcker blå dekor av henne...... Så nu har jag faktiskt fått rensa lite i mina köksskåp. Ut med lite gammalt och in med lite nytt.....

fredag 27 november 2009

Adventspyssel

Det har varit tämligen lugnt på loppisfronten nu.
Mycket jobb och sjuka barn.... Men nu har jag ÄNTLIGEN kommit igång med lite adventspyssel.Kaos råder precis som vanligt när mor i huset grejar. Ser ni bokstavsdatorn och Tiger-boken? Min fyraåring kan verkligen inte förstå varför inte mamma kan läsa saga och sy samtidigt!!!! Av diverse loppistyger, dukar, vackra band, gamla jeans och gardiner har jag tillverkat lite julhjärtan.... Det känns lite som att scrappa, fast med tyger...
Det var knivigare än vad jag trodde att få till formen på mina alster men jag intalar mig att det är charmigt att de inte är helt perfekta och att de ser hemmagjorda ut!!!
Vi brukar alltid ge bort en julblomma till släkt och vänner, men i år blir det alltså hjärtan istället....

fredag 20 november 2009

Fynd, gåvor och vårt projekt!

Lite olika projekt pågår i det Retro-Tokiga hemmet.....
As usual.....
Har påbörjat saneringen av husets sammanlagt 23 fönsterrutor inför advent. Jultextilierna har åkt fram..... Och jag har MYCKET sånt!Jag lyckades smita in på favvoloppiset idag. Två småfynd blev det.
En toapappershållare à la string, typ....
Har aldrig sett nån sån förut. Cool tyckte jag.....
Ett välbehövligt durkslag blev det också.
Arbetet med vårt tv-rum fortgår. Jag har gjort klart det jag kan göra. Tycker att det är svårt att ta bilder som gör Gittes underbara tapet rättvisa. Det blir antingen för "varmt" eller för "kallt". Denna bilden är hyfsat rättvisande färgmässigt. Ni får bortse från städröran!Har satt upp min morfars gamla vackra guldklocka och lampetter på fondväggen mot matrummet och visst ser de ut att trivas där?Mannen min har fått upp stommen till nästa "inbyggda" dvd-hylla.... Lite smärre justeringar, montering, lite färg och lite tapet så ska det vara klart!Jag har en "gammel-svärmor".... Makens mormor.... En oförskämt pigg 82-årig kvinna med tusen järn i elden.
Vi var hemma hos henne på fika förra helgen då hon ville visa mig något i källaren.... Fyra jättelika rullar med hemvävda trasmattor.
"Du får välja vilka du vill ha!"
MY GOD!!! Vilken lyx! Idag var jag hemma hos henne och fick hämta hem de här!!!!Tre låååånga tättvävda mattor i vackra klara färger....
Vilken enorm lyx!
När jag förskräcker mig över den tid och det arbete som hon lagt ner på detta himlar hon sig och fnyser att "det är pensionärstid!" Jo hoppsan!
Ha en gooo helg ni alla därute i Cyberspace!

måndag 16 november 2009

Nästan färdig!

En helg full av mecklande har vi haft..., mannen min och jag.....
Jag fick en tanke i huvudet om en slags inbyggd dvd-förvaring....
Suck.....
Pust....
Stånk....
Men maken är en god äkta hälft och filade vidare på mina luddiga arbetsbeskrivningar.
JAG vet hur slutresultatet ska vara... Jag är bra på att visualisera saker.... Men vägen dit.... Nope! Det fixar maken..."Du kan väl sätta upp lite hyllor på väggen så sätter vi en skiva över som jag tapetserar! Hur svårt kan det vá???"
Tur att gubben är noggrann och händig.....Och av och till en SMULA trött på sin väna hustru....
Men visst blev hyllan bra? Den sväljer hur mycket filmer som helst och det syns nästan inte.....
Här är den i lite kvällsbelysning....Vår långa tråkiga vägg mittemot har fått ett avbrott i form av en tapetfond bakom soffan. Grabbarna känner sig hemmastadda i allafall!
Vi har en till hylla att färdigställa. Jag återkommer med mer bilder på detta=D

lördag 14 november 2009

Kaos och veckans fynd!

Här fixas det tv-rum.
Det som från början var tänkt som en ganska enkel omtapetsering/ommålning har urartat till en smärre renoveringschock.... Iallafall för mannen i mitt liv som väl egentligen hade tänkt flytta in tvn i matrummet och jäsa med den där medan hustrun får klättra inne på tv-rumsväggarna bäst hon vill...
Lördagen har han istället fått tillbringa i ett lånegarage i full färd med att tillverka och skruva hyllor efter hustruns mått och anvisningar. De ska sedan tapetseras och byggas färdigt på plats i tv-rummet utmed den färdigmålade beiga väggen....
Som synes så är det lååååångt ifrån klart....... Men ett hörn är klart!
Av naturliga skäl har loppandet begränsats till ett minimum i veckan. Det jag hittat är jag dock riktigt, riktigt nöjd med.
En fin rödbetsburk modell Picknick. Naggad i kanten som synes men jag gav en tjuga så det kan jag stå ut med!
Nu har jag två stycken....
En glögg-gryta. "Arabia"-etiketten satt till och med kvar! 15kr......
Och så.....
Mitt bästa tomtefynd ever.....
Dessa båda sköningar för sammanlagt 90kr!!!Det syns inte på bilden men de är stora. 27cm långa och 14 cm höga upp till luvspetsarna. Hittar inga stämplar men de är TUNGA!
Tror ni att min tomtesamlande väninna blir lika förtjust i dem som jag? För GIVETVIS blir de ännu en julklapp till henne!!!

tisdag 10 november 2009

Vill ni följa med på lite retropryls-safari?

I lördags besökte jag och loppisväninnan bland annat den loppis/nostalgi-butik i Färgelanda som jag skrivit om tidigare. För första gången hade jag med kameran i syfte att dokumentera lite...., och det hyggliga paret som förestår butiken lät mig göra det..... :-D

Här finns det mycket för oss retro-fantaster... Bara den gigantiska kassaapparaten är helt underbar!Tomtar står högt på listan vad gäller loppisväninnan.

Hon gick i spinn över dessa fina tomteburkar. Är man förtjust i Kockum-prylar är det inte svårt att få sitt lysmäte här.En avdelning fylld med gamla veckotidningar....När min 17-åring var med hit fastnade han i denna avdelning.

Kameror modell äldre.....


Tonårsdottern däremot fastnade för denna. Jag tror att det är en underkjol och att tanken är att "ryschet" skall glutta fram under kjolfållen nertill.....


Loppisväninnan gillade detta fatet.... En suddig (ursäkta!!!) översiktsbild.... Ser ni "torkhuven"? Och den tre-benade sypuffen?
Jag fastnade i denna hyllan....

Koka-porslinet är läckert...

Får bjuda på lite närbilder på mina favvosar härifrån....

Dessa hade jag LÄTT kunnat tänka mig att adoptera.....Liksom detta.....En så fin golvlampa....
En lite utökad bild....
Kolla blombordet! Och hörnhyllan i string som skymtar bakom lampan.
Mumma....
Lite retro för toalettskåpet.....
Och så..... My favourites... och min absolut hetasta julklappsönskan i år! Vem skulle inte vilja ha en sån här termos?Jag tror att den turkosa är min favorit! Vilken är din??