Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

lördag 26 februari 2011

Vilket lapptäcke!

Jag var inne på lilla favvoloppisen bredvid jobbet igår. Och hittade ett sånt där oväntat, kul fynd: För 75kr köpte jag det finaste lapptäcket....
Vilket arbete att foga samman alla dessa sexkantiga tygbitar! Och vilka underbara tygbitar sen!
Lapptäcket funkar med god marginal som överkast på en enkelsäng. Baksidan är fodrad med ett enkelt, vackert äppelgrönt tyg.
Mannen min ligger däckad i magsjuka och har idag legat inkrupen under lapptäcket.
Oooopps!
Får inte glömma mitt andra lilla fynd:
En fin liten emaljmugg för en femma. Kanten är lite skrapad men då mina emaljmuggar får tjänstgöra som pennsställ så spelar det inte någon större roll!
Jag tröstar mig med dessa fynd idag. Åkte inte ut på någon lördagsloppis. Maken är som sagt var dålig och även nioåringen har magsjuka. Känns inte riktigt schysst att lämna huset då...

måndag 21 februari 2011

Kaosnissan funderar.....

Har legat platt fall i magsjuka i helgen. Sovrumstvn har stått och surrat fram sina repriser. Två gånger har jag fått följa Lulu Carter när hon säljer eller slänger....
Det sätter onekligen igång lite tankar uppe i huvudet....

Behöver jag verkligen allt ögongodis som jag samlat på mig?

JAG tycker ju om mina brokiga hyllor men det ÄR mycket att plocka och mixtra med....

Hur många brickor och IRA-burkar "behövs" egentligen??

Hmmmm....I sanningens namn används mycket för förvaring...
....och att det sedan är en ren ögonfröjd anser jag bara vara bonus!
Kruxet är att jag går igång på färg och form och vackra saker med en historik.
Mina älskade återbrukade hallgardiner som gifter sig alldeles utmärkt med.....

...min knäppa, underbara tapettavla!!!!
Min 18-åriga gammelkatt bryr sig inte om sin mattes bryderier.... Så länge han får ligga i matrumssoffan på gosefiltarna är han nöjd.... Matte sneglar på julgardinerna och funderar på att ta ner dem....(Hmmm... Såg att även julkudden låg kvar där på soffan.....)
....men nej! Jag trivs med dem! Och det är ju faktiskt blommor och inte tomtar på!!!
Hur är det med er, alla mina bloggvänner?
Är ni välordnade och organiserade? Eller är ni som jag!? Kaosnissar som någonstans ändå blir lite avundsjuka på dessa människor som kan sortera och slänga och ruta in livet och hemmet så att ordning och reda liksom infinner sig per automatik.
Jag ska nog slänga ut lite prylar på Tradera framöver tror jag....:-/

tisdag 8 februari 2011

Ett oväntat fynd!

Jag for iväg på en liten "måste-tur" tillsammans med min 18-åring och min 5-åring. När vi ändå var ute och for fick vi, liksom av en händelse, poppa in på favvo-loppisen. Dagens skörd blev ett tillskott i min samling bakelitbestick; En matkniv för 1:-
OCH....
Dagens mest oväntade fynd!
Värsta, häftigaste 70-talslampan! Den satt som en smäck uppe i min tämligen nytapetserade retrohall! Priset 55:- gick inte att pruta på!=)

Skön tisdagmorgon

Härlig, avslappnad tisdagmorgon.
Jag vaknar till i sängen med en kopp kaffe och lite rostade mackor med gräslöksost och gurka... Sovrumstvn står på och bredvid mig på täcket står laptopen.... Den fina Egersundskoppen med kossan på är från makens barndom.
Min yngste sitter parkerad framför tvn med sin frukost och Nickelodeon på tvn.
Idag väntar ett biblioteksbesök och kanske ett litet skutt in på lilla favvoloppisen.... Lite gardiner ska bytas ut också. Jag har varit mäkta seg med att få ner julgardinerna....

lördag 5 februari 2011

Loppis är terapi!

Ljuvliga lördag....
Och ljuvlig, energigivande retrorunda tillsammans med Loppisväninnnan. Som synes blev det en del att bära hem.....;)Vi började på Pingstkyrkans second hand i Uddevalla. Kön var lång utanför när vi anlände strax innan öppningsdax.
Det första jag ramlade över när jag kom in var fem stycken Gefle Dorothy mattallrikar för en tia styck. I skick som nya!!!
Bredvid dem stod det lilla kaffefatet Gustavsberg Lotus Gul. 20kr fick jag ge... Tycker den dekoren är outstanding! På samma ställe hittade jag även tre djupa fat, Gefle Svalan som jag fick punga ut sammanlagt 25kr för.På denna bilden hamnade även tre djupa Grön Anna-fat som jag hittade på en loppis i närheten av Pingstkyrkan. Pappsen samlar på den servisen och nu har jag kirrat hans födelsedagspresent hela två månader i förväg. 90kr fick jag ge för alla tre. (Grön Anna är svåååårt att hitta till ett bra pris!)
På Pingstkyrkan hittade jag även en blus till mig själv för en tjuga.
En häftig grön vårduk men skön blomapplikation -10kr. Lite gardinfrans för en tia och en påse med säkerhetsnålar för en femma.
Efter Uddevallaloppisarna bar det av mot Vänersborg. På Röda Korsets secondhand hittade jag sex likadana handdukar i underbar 70-talsfrotté... Den flerfärgade handduken fyndade jag i Uddevalla;)
Ovanligt matchat i det Retro-tokiga hemmet!!!!!=)))
Aaaahhhhh....
Loppis ÄR ren terapi!!! Min äldste son är sjuk just nu och vi åker in och ut på sjukhus mest hela tiden. Att få komma ut på retrorunda tillsammans med goa Loppisväninnan idag var precis vad ett stressat mammahjärta behövde!