Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

söndag 30 oktober 2011

Ett fynd som nästan gjorde mig förbannad

Jag har haft lite tur med mitt loppisfyndande nu i veckan. Den här stora fina Erik Kold-burken blev min för en tia!
 Min retrofiering av kökskåpen har kommit riktigt långt och denna burk gjorde verkligen sitt till.
Vi har tre katter och givetvis blir även de "drabbade" av mattes fyndande. En ljuvlig liten skål i plast för kattmjölken.... Tre kronor gick den löst på.
 Sen är det ju det här med samlingar.... Och ja..., jag får väl erkänna att det faktiskt blivit en samling till. Vad sägs om retrogrisar i porslin? Den näst längst till höger blev min i veckan och kostade en femma på Myrorna.
Två nya emaljmuggar för en tia styck (...äähhumm..., även det börjar bli en samling märker jag...). Den lilla äpplebehållaren kunde jag inte låta bli heller. Den blir perfekt för Lillemans fruktstunds-clementin på förskolan. Tygen under hör även de till veckans skörd. Det turkosa till vänster är ett stoooort tygstycke och det till höger är en döfräck 70-talsgardin!
 Lite glas till saftglassamlingen (..oouuppss.... En samling TILL!!;))
 På min lilla loppistur igår fann jag 6 stycken Ylva-tallrikar för en femma styck. Det fanns fler i traven, men jag börjar bli lite kräsen så det var bara de finaste som fick följa med hem.
 Det märks att advent är på intågande... Sakta men säkert fylls även loppisarna med julpryttlar. Jag har en dröm om en framtida julgran fylld med enbart gamla vackra juldekorationer i glas. Igår kom jag en bit närmare drömmen då jag fick tag på denna ask med grandekorationer. En var trasig i toppen, men för en tjuga står jag ut med det!
En liten ugnsform..., eller nej... skål har jag också hittat. Maken har betackat sig för mer ugnsformar av någon anledning(?) Denna modellen från Rörstrand heter Party och passar alldeles ypperligt som fruktskål!;) 
 Sist men inte minst... Ett fynd som nästan gjorde mig förbannad. Mina ögon drogs till denna fina pigtittare pga det vackra, lite vågiga, spegelglaset. Och för femtio kronor ville jag gärna ha den. MEN.... Jag kan inte fatta folk som urskilljningslöst och dessutom utan större finess slabbar vitfärg på allting!!! Denna spegel har förmodligen drabbats av dennna förbaskade vita trend och jag kan inte för mitt liv förstå vad som är så "chic" med den!? Urk!
Jajaja...., hursomhelst... Spegeln har fått ett hem hos mig och framöver väntar ett hästarbete med att frigöra den från all påkladdad färg.

måndag 24 oktober 2011

Min retrodukning

Fru Ljunggren som är en av bloggarna på Retroprylar utmanade oss retrobloggare på fb-forumet The Retroblog Network. Temat är "Min retrodukning"..., vilket inte blir så svårt när man som jag ALLTID retrodukar!:)
En favorit härhemma är dessa tallrikar. Dorothy heter dekoren, design Helmer Ringström. Vi äter med bakelitbestick och glasen är från Vereco. En riktig höjdare för barnfamiljer. Vi har inte lyckats krossa ett enda av dessa glas än!!
 Idag blev det en gryta av fläskytterfilé, en blandning av jasmin och råris plus lite grönsallad.
 Smarrigt värre....
Men... Icke att förglömma.... Kaffe på maten och så en smarrig sockerkaksbit till det!

måndag 17 oktober 2011

Retrohöst

Och så har det varit ett par såna där bloggfria veckor igen.
Jag tappar fart liksom.
Jag gräver ner mig i min c-uppsats. En sån där "måste"-uppgift för en, vid det här laget, ganska erfaren sjuksköterska som kanske framöver vill läsa någon form av specialist-utbildning. Hade jag gått en nyare grundutbildning så hade det ingått....
En älskad gammelfarfar flyttade till himlen för sex dagar sedan. Förutom uppsatsen så har mycket kretsat kring hans mående och väl under de sista veckorna i livet.
Igår tog jag tag i mig själv och utnyttjade det vackra vädret till att putsa fönstrena i burspråket. Mina sommargardiner, sydda av påslakan, åkte ner. Kolla mönstret:
 I just love it!!! :)
Och som alltid när fönstrena putsas.... Katastrofvarning!!!
 Här är mönstret på mina "vintergardiner". Visst är det mumma?
Jag köpte hela uppsättningen för 30kr på DHR:s loppis i Mellerud för ett antal år sedan och jag är fortfarande tokkär i dem....
 Ser ni min gammelkatt? Soffan är hans VIP-plats och han blir mäkta upprörd om någon annan ligger där....
 I fönstren har jag lagt mina fina UllaS-dukar. Jag har två löpare och en fyrkantig i detta mönstret -alla hittade på loppisar vid tre olika tillfällen...
 När jag tänker efter så är det en hel del härhemma som är signerat UllaS. Bonaden i matrummet är en annan favorit:
 Idag har jag ledig, härlig måndag tillsammans med min yngste.
Vi ska kura höst. Plocka härhemma. Läsa sagor. Och pilla lite med mammans uppsats.
 Ha det gott!

måndag 3 oktober 2011

Burkomania

Vad är det med gamla burkar? Trots att skåpen svämmar över av burkar så KAN jag inte låta en vacker retroburk stå kvar när jag hittar en.... Förutsatt att de inte kostar hatt och skjorta förstås.
Den här vackra IRA-burken (design Anita Wrangel) hittade jag i veckan. Jag har en orange och en grön sedan tidigare så denna var ett fint komplement till dem.
 En annan vacker gammal burk fick jag av fina väninnan B förra veckan. Den är efter hennes mormor och har många år på nacken. Jag har aldrig sett denna variant förut. Visst är den fin?
 En trio rödvita burkar blev det också under veckan. För fem kronor styck bestämde jag mig hastigt och lustigt att kalla slitaget på locken för patina....
De är inte märkta så jag har inte en susning om var de kommer ifrån.
 Sååååå..... Kort sagt så börjar det bli en del burkar i skåpen. Ser ni raddan under alla plåtburkarna? Det är plastbehållare. Också HELT onödiga men ack så söta. De två längst till vänster är nyfyndade.
 Sist men inte minst.... Jag hittade ett sånt där "lagom" skåp/hylla på favvoloppisen i veckan. Jag fick ge 140kr vilket det absolut var värt.