Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

tisdag 22 november 2011

Fynd i advent

Det blir mycket tid vid datorn men lite tid med bloggen just nu. Jag befinner mig (förhoppningsvis) i slutfasen av arbetet med min c-uppsats. Det är inte många lediga dagar som går utan att jag grejar med den kan jag avslöja. Lite loppis har jag dock hunnit med. Advent och juletid är den bästa loppistiden ju!
Den här lilla tomten fick, trots att han var sliten, följa med hem i förra veckan. Tyget under är ett av två jätteörngott som också fyndades under veckan som gick!
Och kolla UllaS-duken!!! Ni som följer mig på facebook har redan sett dessa inköp men jag måste ju visa upp dem här också!
Lite mer ögongodis.... Det orangea tyget undertill är tre fantastiska örngott. Två grytlappar á la jul har det också blivit...
Sen.... En helt underbar svamp-lampa! Jag köpte den med tanke på min sexåring men jag får till min skam erkänna att den hamnade i köket där även mor i huset kan njuta av den....
Jag har adventsfixat en del härhemma. Nästan alla fönster är klara och jag går emot alla traditioner och tänder grannlåten långt innan man "får"....
Idag var jag inne på favvoloppisen bredvid jobbet och hittade en hel hög med vackra, gamla glaspumlor till julgranen. Hur det ska gå ihop med mina vilda katter vet jag inte.....

onsdag 9 november 2011

Julen är (snart) här!

I helgen var vi lyxigt, syndigt barnlediga. Och "synd" för två barnlediga fyrabarnsföräldrar innebär MAT och egentid framför tvn!
Lax. Kall limesås. Ugnsrostade grönsaker. Marinerad kronärtskocka. Sallad. Och så en iskall cider till det. Allt serverat på finaste Ylva-tallriken som fyndades på loppis häromveckan
 Jag är mitt inne i hysteriskt uppsatsskrivande just nu. Deadline ligger i vecka 51 och just nu känns det vääääldigt långt tills jag ser ljuset i tunneln.
Men jag hinner med lite roligheter mellan varven. Min scrappande vän T skänkte mig en hel hög med fina papper häromveckan. Och jag har fått tummen ur och "altrat" min första låda/ask:

 Spetsen under texten är såklart loppisfyndad!;)
Till min glädje börjar loppisarna fyllas så smått med diverse tomtar. Denna gamla fina fick jag ge 30kr för på Smyrnaloppisen i Brålanda.
 Mellan barnens värmeljushållare i gips har det smugit sig upp lite fler tomtar... Det är ju nästan ingen idé att plocka ner dem.... ;) Den lilla servett/kaffefilterhållaren längst ner till höger köpte jag på loppis igår kväll. 15kr fick jag ge för den.
 Jag har dessutom hittat en bit gammal vaxduk som väcker barndomsminnena till liv. Den ska få ligga under katternas matplats under jul. Den lilla, fina tomtelöparen är egentligen en gardin. Jag fick ge 3kr/st för vaxduken och gardinen.
Salt och pepparkaren är en gåva från min dotter. Himla roligt när barnen anstränger sig för att leta upp loppisfynd till mig. Givetvis ska dessa användas flitigt härhemma!
Jag ber om ursäkt för mitt sporadiska bloggande. Livet tar tid liksom. Om ni liksom jag, brukar vara ute och cruisa på facebook, kan ni trycka på min "Gilla-knapp" uppe till höger i bloggen. På min fb-sida lägger jag ut lite kring mina vardagsäventyrligheter och även när jag uppdaterat bloggen.