Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

onsdag 14 mars 2012

Påsk på G inne på loppisarna

 Påsken närmar sig och det märks på loppisarna. I förra veckan hittade jag denna underbara väggvepa som faktiskt redan sitter uppe på väggen.
 Sen är jag ju av någon märklig anledning förklädesfetisch. Det börjar bli en nätt samling förkläden härhemma. Detta lilla ljuvliga fick också följa med hem.
 Dukar är kul. De två med lila bård blir nog en påskpresent till min mamma som har ett kök som går i lila färger. Den lilla gula duken är ljuvlig tycker jag.
 Två glas till saftglassamlingen....
 Och så en liten påskhöna...
Sen kom jag på att jag glömt dessa två. Älskar gamla medicinburkar. Kan det ha att göra med att jag är sjuksköterska? *arbetsskada*
Idag har jag strukit och satt upp lite mer vår och påskinfluerade gardiner i köket. Tyvärr har jag en axel som inte vill vara med i leken just nu så fönsterputsningen får vänta.
 Nåt som upptar mycket av min tid för tillfället är scrapping. I helgen var jag på scrapmarathon tillsammans med två väninnor. Av goda väninnan T fick jag en present som bland annat innehöll en hel massa retropapper. Av dessa knåpade jag ihop detta kort i går kväll.
 Jag avslutar mitt inlägg med dessa fina krokusar som står utslagna i min vårrufsiga rabatt just nu.
Jag älskar våren!

tisdag 6 mars 2012

Kaffe och tekannor. Ett praktiskt måste och ren ögonfröjd.

 Å vad jag gillar mina retrobloggande kollegor. De har en förmåga att sätta en välbehövlig spark därbak när blogginspirationen sinar. Denna vecka är det La Mômes Old Fashioned som utmanar med te och kaffekannor. Och jomenvisst... En hel del av den varan återfinns i mitt retro-tokiga hem:
Dessa två godingarna gifter sig ju alldeles utmärkt med varandra. Kaffepannan till vänster är  Esteri Tomulas panna Kehrä som designats för Finel.
Tekannan är jag osäker på. Är det Arabia eller är det något annat? Hojta gärna till om ni vet!
 Sedan kommer två kannor som inte ALLS gifter sig med varandra men som ändå får kamperera ihop på samma bild. Kannan till vänster är Rörstrands Kadett och den har jag fått av Porslinsbloggen medan den till höger är Rörstrands Neptum som jag fått i present från en kompis.
 En annan present är denna. Rörstrands Amanda. Ögongodis bigtime!!
 Ärligt talat så har jag aldrig använt dessa kannor. De står i skåp och hyllor och gör mig glad bara vid anblicken.
En mer praktisk kaffekanna som faktiskt kommer till användning då och då är mr Don Pedro. Bästa finkaffet kokas i denna. Lite meckligt att koka och jag är dörädd att krossa kolv eller kanna. Men visst är den häftig?
 Nästa kanna används också en del, men den fick jag trava ut i husvagnen för att fota:
 En föregångare till perkulatorn, med exakt samma upplägg inuti som sin elektriska efterföljare.
 Detta är en av makens ganska få loppisfynd. Den används på gasolspisen, på vedspisen vid strömavbrott och nån gång faktiskt även över öppen eld.
Kanongott kaffe och lite häftig att ta med att koka på. Maken har impat gravt på sönernas mullefröknar med hjälp av denna:) Att koka lösthé är den också outstanding till.
 
 Men..., om sanningen ska fram... Det är denna, föga retrobetonade OBH-apparat som kaffet oftast bryggs på här hemma!
Till mitt försvar får jag säga att vi ofta häller upp kaffet på vår vackra och tv-kanna från AB Thermoverken i Jönköping. Trots att den säkert har 50 år på nacken så gör den fortfarande skäl för namnet "Kokhett" som är instansat på korken.

Det var mina kannor det...
Är ni sugna så tycker jag att ni ska hoppa in hos mina bloggkompisar och kolla vad de har för nåt kul i skåpen:

Skaffaren
Fru Ekeby
Tanten på Auktion
La mômes Old Fashioned
Porslinsbloggen

söndag 4 mars 2012

JIE-samlingen växer....

 Jag vet att jag tjatar om mina JIE-burkar. Men ni får stå ut! Jag har nämligen fått tillökning igen!
Fina Loppisväninnan kom och gratulerade mig till mina 40 i fredags. Och med sig hade hon värsta kanongåvan: Fyra nya JIE-kryddburkar! Jag hade en kanelburk sedan tidigare och fick nu en till. Vid en snabb anblick väldigt lika. Men vid närmare koll skilde de sig rejält.
Vi snurrar lite....
 Både dörrarna och växterna runt om skiljer sig....
 Likaså fönstren. Jag tror att burken till höger är nyare. Lite kul att det inte är exakt likadana.
 Min JIE-samling börjar se ganska gedigen ut!
 Annars njuter vi av våren. Sicket väder! Igår fixade mannen med ved i skogen medan jag och Retroprinsarna gjorde ett första grovröj av altandäcket och glasverandan.
Duktiga barn måste givetvis mutas med saft och kakor i solväggen. Underbart!

fredag 2 mars 2012

Mer Fanett! Och en rostig grålle....

 Ibland har man tur som en tok. Ni vet det där Fanett-stolarna som jag hittade? Min långsiktiga plan var att hitta två till för att matcha vårt nya fina virrvarr-bord.
I helgen for jag till Brålanda för att spana. Fick inget napp på möbel-loppisen och gick därför bort till pryl och tygloppisen. När jag stod vid kassan, redo att gå ut, får jag, hör och häpna, syn på en Fanett-stol. Tanterna i kassan var lite tveksamma till att sälja den då det var den som användes till kunder som provade skor.
 Jag lirkade lite och en av dem kom på att de faktiskt hade en till stol som de kunde ha istället. 30kr fick jag ge istället för 40kr för denna då det var en skada i lacken på sitsen.
Helt okej tyckte jag:)
 Lite kärlek så ska den nog bli fin igen.
Så... Som ni förstår.... En stol till och min köksuppsättning är kirrad!:)
Annars så har våren kommit hit till Dalsland. Igår kunde jag sitta på verandan och sola i linne!
Maken och sonen har efter sju sorger och åtta bedrövelser äntligen fått igång grållen...
Nu är det bara vansinnigt massa lite fix med lacken kvar!:)