Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

onsdag 30 oktober 2013

Fanett, florett och ett teakbord

 Ledig... Och uppe med tuppen redan kl 5. Jag är en utpräglad morgonmänniska och trivs med att få vakna ensam till skenet av stearinljus medan vedspisen knastrar.
Ni som gillar Retro-Tokig på facebook eller följer Retromaniac på instagram har redan sett den lilla installationen jag gjorde häromdagen. Jag är med i en återbruksgrupp på fejjan och en tjej där tipsade om att använda rivjärnet som ljuslykta. Sånt måste testas såklart. Jag pimpade plåtbrickan som jag fick av min väninna i helgen. Stumpastaken i mitten är en favorit.... Och visst kan man använda äggdelaren som värmeljushållare också? ;)
Ni har redan skymtat det men jag vill gärna visa det lite närmre. Mitt danska teakbord som jag köpte för ett par månader sen... Det såldes tillsammans med 4 stolar som jag absolut inte ville ha. Till min glädje lät mig den snälla personalen på favvoloppisen köpa bordet utan stolar. Ni ser hur fanettstolarna trivs nu? Även soffan Florett gillar det nya bordet... 

Som ni ser är det två rejäla utdragsskivor i varje ända, vilket gör att det ledigt ryms 10 personer runt bordet. Med skivorna infällda är bordet ganska nätt och pyttigt. 
Den enda trista skavanken är den mörka fläcken efter en duk mitt på bordet. Men det går ju ganska lätt att slipa bort. (Om jag nu får tummen ur nångång...) På bilden här syns förutom fanettstolarna, även två andra stolar som jag storfyndade i somras för en guldpeng styck. Har inte hittat något om dem så om nån har koll får ni gärna hojta!
 Ett av sommarens andra fynd är den här kryddhyllan. Tyvärr är två av skepporna limmade.. Hursomhelst... Charmig som få är den och den funkar bra till smyckes och alltmöjligt-förvaring.
 Allra sist måste jag visa er en kul idé från mitt extrajobb. Tänk bort den lunchbrôtiga bänken och titta på koppförvaringen. Visst är det häftigt? Jag har en massa udda koppar och en sån här variant skulle både vara praktisk och exponera dem lite mer fördelaktigt.
Lite kul med att tanka idéer ibland... Och denna idén ska jag klura lite på tror jag.

4 kommentarer:

 1. Vilka coola idéer! Rivjärn, äggskärare... Hade jag aldrig kommit på kan jag säga.

  Du har så fint hemma! :) Gillar också gröna och bruna retroglas.

  Ha en bra dag!
  Kram
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sussie! Fördelen med internet är att roliga idéer blir så lättillgängliga:)

   Radera
 2. Ja men helt underbart galet snyggt!!! Jag blir alldeles lycklig av att få se bordet, stolarna och soffan. Florett..Fanett Så vackert!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Ann-Louise. Jag blir också lycklig av dem! ;) Kram

   Radera

Hej! Vad roligt att du tittat in till mig. Lämna gärna ett litet spår efter dig -det är alltid lika trevligt!