Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

fredag 8 november 2013

De första tomtarna och pausdag

Jag handlade höstens första tomtar häromdagen. Och så tre tomtehus för en femma styck.., till vår julby som jag och lilleman alltid bygger upp i december. Tomtar ska helst vara gamla. Den större tomten till vänster gav jag faktiskt 40kr för.., trots skav och skavanker. Den lilla kostade en femma och tomten med släde och ren en tia. Nu börjar jullängtan smyga sig på känner jag.
Än så länge får min lillla grissamling (bortse från det lilla lammet) stå kvar. Men snart får de flytta undan till förmån för tomtar och änglar.
 Jag älskar mitt lilla skåp i köket. Det var grönt när jag köpte det men har blivit turkos i händerna på mig... Jag hade sån tur att raden med gamla porslinsskeppor som står under skåpet exakt stämde i mått..
 Igår var jag inne på Rusta och tittade på väggfärg. Har tänkt att måla om i vår hall. Orange och grönt gäller där just nu. Jag har tänkt mig någon ljusare nyans. Och så kanske nån fondtapet. Som det är nu så "försvinner" möblerna i de mörka färgerna.
 Kolla burken med Vallmoblomman! Den innehåller en massa braha-jox och säkert en del jox som inte alls är bra att ha men som ändå hamnat där. Symaskinen tillhörde min mormor och var på sin tid flitigt använd.
 I förrgår skickade jag in min hemtenta. Och igår satt jag på en fyra timmar lång salstenta. Det är säkert 15 år sen jag gjorde nåt sånt senast. Och det var ett tufft pass. Jag vet ärligt talat inte hur det gick. Frågorna var ruggigt omfattande och definitivt inte lätta. Men jag hoppas att jag slipper göra om det. Idag står skolväskan iallafall parkerad. Och jag tänker INTE röra den!
 Jag hade tänkt bädda innan jag satte mig vid bloggen, men Stella tyckte annat..
 Ny spis = hembakt bröd till morgonkaffet :)
 Och jag har njutit av en fantastisk soluppgång från mitt köksfönster.
Lilleman får hem kompis efter skolan idag. Och jag har lovat att de båda herrarna ska få baka lite sockerkaka tillsammans med pedagogiska(?) mig. Kompisens mamma tittar in på en kopp kaffe i eftermiddag så det kan ju passa bra att bjuda på det då. Men innan dess ska jag brôla på julmusik på Spotify UTAN några barn som har åsikter kring det hemma, städa och såpatorka golven inför helgen.

10 kommentarer:

 1. Såna där småhus skulle vi också behöva. Måste hålla ögonen öppna. Ångrar att jag inte köpt tidigare när jag sett dom. Söta små grisar i din samling! Håller med om väggfärgen. Det var ju det som var ett problem här också. Möblerna kom inte alls till sin rätt utan försvann in i den mörka väggen. I vardagsrummet nu helvita väggar och teakmöblerna passar sååå bra. I sovrummet vita väggar men en fond. Blev också väldigt bra. Inte ens vardagsrummet blev för ljust som jag först var lite rädd för. men det är ju färg å allt annat.

  Tror du klarade tentan! Ha en bra dag nu och passa på att slappa lite också :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev jag ÄNNU mer sugen på att måla om ju! Kram

   Radera
 2. Så kul! Grisen till vänster på hyllan (blå/vit), en sådan har jag också, fast min gris tittar framåt med ögonen =) Jag tog vara på den efter mammas bortgång tidigare i år. Den Grisen har hängt med länge ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är himla söt. Kul med historiken:)

   Radera
 3. E ju så jävvvla mysigt hemma hos er ♥

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig dag du verkar haft!

  SvaraRadera
 5. Vilken duktig bagare du har som sagt. Brukar han titta på Masterchef junior Australlia? Det borde han. ;)

  Hyllan är så himla cool där den står i köket och skepporna som du kallar dem är riktiga fynd!

  Ska bli kul att se vad du gör med hallen...

  Ha en glad kväll!
  Kram Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har alltid gillat att baka. Det programmet vore kanske nåt för honom;) Kram

   Radera

Hej! Vad roligt att du tittat in till mig. Lämna gärna ett litet spår efter dig -det är alltid lika trevligt!