Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

torsdag 12 december 2013

Lucka 12 i Retrobloggarnas adventskalender

Det är redan den 12:e december.., och det har blivit min tur att öppna en lucka i retrobloggarnas adventskalender. Ni har väl följt den? Om inte så finns hela länklistan här uppe till höger i bloggen. Igår var det Audrey Fenns fina som öppnade sin lucka och imorgon har turen kommit till  Heja Ida.

Jag älskar advent. Och jag fullständigt nördar igång då. Att få tända stjärnor och ljusstakar i fönstren är underbart. 
 Huset i övrigt blingas också. Julen plockas fram successivt hemma hos oss. Mest för att mor i huset är bekväm och verkligen inte orkar fixa allt den 23:e. Men också för att det är så mysigt och vackert med advent och jul.
Ser ni julstrumporna?
 De är framtagna och får agera ögongodis tills dess att det är dags att vittja dem på julaftons morgon. Jag sydde dem av återanvända tyger för flera år sen.
 Men... Även en nörd måste kunna begränsa sig. Av alla härliga gamla saker man kan skriva om såhär i juletid så har jag valt att fokusera på tomtar.
För finns det nåt härligare än gamla tomtar?
Dessa fyra små godingar i papp vårdas ömt. Söta som socker tycker jag...
 I mitt lilla skåp i köket trängs en hel bunt med gamla tomtar.
 Tre favoriter är dessa små tomtebarn. Den längst till vänster är lite sliten i färgen, men i mina ögon jättefin ändå. Och den lille på julbocken är underbar.
 Tomten med släden och den glada renen är ett nytillskott för i år. Och raden med tomtar som skymtar i bakgrunden är ett klassiskt måste...
 Gamla tomtar ser inte alltid helt vänliga ut. Denna ser ut att ha något lurt i kikaren...
 En annan elaking får vakta våra pennor...
Och de här två stackarna får stå och hålla krukväxter under hela advent.
 Denna gamla tomten köpte jag förra året. Han står bredvid mormors trampsymaskin och ser ut att ha nåt bus på gång.
 Denna lilla tomteängeln är nog den nyaste i detta inlägget. Den fick jag när jag var liten och den får alltid en lite upphöjd, kattsäkrad plats då jag är väldigt rädd om den.
 Den här busen inhandlades också förra året. Han har lite skrap på näsan, men jag väljer att se det som patina.
 Jag väljer att avsluta min lucka med den här godingen som är nyinköpt för i år. Också med en del patina.., men ack så charmig.
Detta var ett litet axplock av mina tomtar så här här halvvägs in i advent. Jag hoppas att jag kunde dela med mig av lite julstämning i retroanda och att ni alla njuter av advent och allt vad det innebär.

4 kommentarer:

 1. Vad härligt att se ett hem som är så julfint, hos oss är vi väldigt glada att vi lyckats få upp adventsstjärnorna!

  SvaraRadera
 2. Vad härliga bilder! Så fint pyntat du har det.
  Jag säger som ovanstående. Här är det bara julstjärnorna uppe än så länge. Men har börjat lagra mat och ska pynta med dukar i veckan.

  Ha det bra där i julstöket!

  SvaraRadera
 3. Hur fint som helst! Gillade dom små tomtarna i skåpet extra mycket men hela hemmet verkar vara hur julig som helst, vilket är inte här hor oss :) Kram

  SvaraRadera
 4. vilken fin kavalkad, helt i min smak!

  SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du tittat in till mig. Lämna gärna ett litet spår efter dig -det är alltid lika trevligt!