Älskar retroprylar och är en riktig loppisråtta. Bjuder här på lite smått och gott vad gäller framförallt porslin och textilier från 60 och 70-talet!

Bloggintresserade

måndag 24 februari 2014

Småloppat

Jag strävar med min vikt. Och sisådär 6 kg på drygt 1.5 månad är väl inte så illa? Via instagram fick jag tips om spenatsoppa som lunchmat. Snällt mot såväl figur som plånbok!
Och vilken mat smakar inte gott när den läggs upp i fint Adam-porslin?
Jag har utvecklat en faiblesse för små porslinsfigurer a la 50-60-tal. Denna lilla katt fick följa med mig hem för ett tag sedan.
Sängkläder är också kul. Dessa båda örngott införskaffades för ett par veckor sedan. Av den vitgröna finns det även ett påslakan och ett örngott till.., i rejäl, tjock bomullskvalite!
Helgen bjöd också på yttepyttelite loppande. Denna socker(godis?)skål med lock och den lilla gräddkannan till för tankarna till barndomens kalas hos mor och farföräldrar. 
I lördags hade jag finfrämmat i form av J och hennes goa tjejor. Av henne fick jag dessa båda brickor. Jättefina tyckte jag!

onsdag 12 februari 2014

Viktsnack och retroporslin

Har jag nämnt att jag viktväktar? Jag tycker att jag tjatar om det ÖVERALLT! Detta i rent preventivt syfte. Om alla vet om det så kan jag ju liksom inte med att balla ur.... 
Jag bombarderar mitt instagram med viktväktarkäk i kombination med snyggt retroporslin... Hittills har jag tappat 5% av min ursprungsvikt. Så himla kul!!!
Nya favvofikan är Lindahls vaniljkvarg och frukt. Sjukt gott!
Häromdagen körde vi tacopaj... Jag har loppat litegrann också. Det kommer mer bilder men silverbrickan som ljusen står på är nyloppad...
Förutom maten så flyter livet på as usual... Fullt ös dagtid och kvällshäng och kattgos kvällstid. Jag hoppas att lilla Stella får kattungar i vår. Då får ni stå ut med mer kattbilder...;)
Jag scrappar en del mellan varven också.  Detta kort är på g... Det är till ett par på deras 50-åriga bröllopsdag!!! 
Så många år... Det är respekt tycker jag...

söndag 9 februari 2014

Vårkärlek och sommarlängt

Har ni tänkt på att det börjar ljusna ute? Och att fåglarna kvittrar allt mer? Att katterna fått vårkänslor går det inte att missta sig på... Vi har två långhåriga skogskattsblandningar -en kille och en tjej. Mattes plan är att det ska bli lurviga små ungar nu i vår. Efter en vecka i kärlekens tecken så är det ett rent under om den planen INTE går i lås kan jag säga...
Som den porslinsnörd jag är så börjar jag snegla på allt snyggt som står undanstoppat i skåpen. Just nu är det lite mörkare blå, gröna och bruna dekorer som gäller.., men snart, snart så ska jag byta ur mina tallrikar och assietter mot lite muntrare gula dekorer har jag tänkt. 
För ett tag sen var jag inne på Lindex. Och mot alla mina principer så blev det verkligen en storshopping. Alla strumpbyxor, benvärmare och knästrumpor för 20kronor styck!!!! Perfekt för mig som nästan alltid använder kjol. För 140kr fick jag saker för drygt 1400kr. Så nu är husmorsbenen varma och väl omstoppade i alla lägen. 
 Men... Trots att det är mysigt med vinter, strumpor, benvärmare och vedspis så har sommarlängtet drabbat mig lite. Och sommar för oss är mycket traktor. Här sitter fru Retro-tokig i egen hög person.., mecklande med grållen innan hemfärd från vår lilla badsjö.
Att lasta upp ungar och strandpackningen bak på traktorkärran och dra i väg mot sjön eller kanske bara ut på en tur är ljuvligt.
Nu ska jag utnyttja den tidiga morgonen till lite scrapping innan de andra vaknar. Go fortsättning på helgen önskar jag er! :)